November 07, 2009

bertaMu Di kaLbu


dalam mood yang tak menentu di, aku dengar lagu ni...
jiwang siot, suka lagu ni..
liriknya puitis sesangat....
so apa yang bertamu di kalbu korang?
aku?
macam macam ada....
tak terkata dan tak terluah...
sesaknya, tuhan saja yang tahu...


Bertamu di Kalbu - Jaclyn Victor
Ku genggam semilir malam
Tika rembulan menyinari
Lalu ku menadahkan
Kata cinta nan suci
Dan akan ku hembuskannya
Tika malam syahdu

Kerana dalamnya
Kasih sedalam lautan
Setinggi mentari
Tak mampu digapai
Oleh khayalan insani
Cuma dinaluri

Katakan bara melecur diri
Bisa memercik jalan nan luka
Dengan selasih balut pedih ngeri
Tiada berpaling setia

Adalah sejarah jadi saksi
Bulan bintang menghangat kasih suci
Kita pun terpaut dan bersatu
Dalam bebayang mimpi berseri

Ku layarkan asmara
Di pelabuhan setia
Akan ku rentangkan
Sang pelangi suci
Yang pastinya anggun di hati
Bertamu di kalbu

9 comments:

  1. uh.. apa yang bertamu dikalbu? aq sepeti kamu juga. x terkira rasanya dihitung dengan jari. masalah, persoalan dan perkara2 ntah apa2 ntah...

    ReplyDelete
  2. si lampu neon

    jiwang itu jiwa lar...

    ReplyDelete
  3. tunjuk bintang

    betul tu...kadang kadang serabut...

    ReplyDelete
  4. bukan setakat serabut. kadang2 kepala rasa berat jerk.. dalam hati ni macam benda nak bergelora resah. memikirkan sesuatu yang tertangguh...

    ReplyDelete
  5. salam....peridot..

    best lagu ni..anaklaut selalu mainkan lagu ni..:)

    ReplyDelete
  6. emph.. ingat ader n3 baru kat sini. lagu ni x dapat pergi muzik2 tv3. rasa lagu ni best n vokol nyer pon xder mistake pada separuh akhir tu. nasib x menyebelahi.. ramai kawan2 bagi respon negatif kenapa lagu ni x terpilih.

    ReplyDelete
  7. anak laut

    sy suka lagu ni anak laut...
    liriknya menyentuh perasaan...
    dengar sambil menutup masa, menusuk dan meresap di segenap jiwa...

    ReplyDelete
  8. tunjuk bintang

    sy ada tengok masa jac perform haritu, mmg best...
    tapi tulah, tak dapt masuk kan...
    apa respon yg negatif tu?

    ReplyDelete