December 30, 2009

moNitoR bioL.........

chak!!!!!
dah lama tak update blog ni kan.
bukan apa, lepas balik dari KLUANG terus keja, takde cuti.
so hari ni aku cuti....3 hari...
yes...memang best, tapi banyak benda nak kena settle.
bayar bil, segala bagai bil... bla bla bla...
nak tukar tayar kereta, 4 biji, memang kopak la bulan ni...
nak servis keta lagi... adoyai....

lagi....
monitor aku ni buat hal...
dah la bulan lepas aku dah berhabis banyak kat cpu...
ni sekarang monitor plak buat hal...
jap2 padam...dah puas aku ketatkan kabelnya...
ni pon aku tepuk2, aik...menyala plak...
memang biol lar...
hati aku memang panas jer...
tak bole sabar lagi...
kalo tadi tak menyala lagi, memang aku nak angkat, hempaskan ke lantai
then aku nak pi Mahkota Parade, beli monitor baru...

tapi seb baik ok...
monitor ni merajuk kot...
sebab aku dah lama tak online...
last aku guna pc ni 5hb, pastu gi KLUANG
then balik sini 20hb, then tak bole online
sebab my twin pakai bilik...
aku online guna laptop dia...
dia balik JB 28hb malam...
malam tu aku online...dah buat hal dah...
so, mana leh aku sabar lagi....
tapi sekarang ni cam ok jer...

biol punya monitor...bongok...
adios....

December 21, 2009

i'm back

yeay....
aku dah balik...
tapi hari nie keja petang
setelah 16 hari bekerja tak cuti,
korang bayangkan betapa penatnya aku
letih bebenor
datang keja hari ni pon, dorang kata muka aku nampak letih sangat
apa nak buat, dah kena keja hari ni
lagipun ada beberapa orang cuti hari ni, sebab tu kena cover
malam tinggal 2 orang jer exec

kat opis ni..
k la
adios.....

December 05, 2009

outstation to KLUANG

erm....terpaksa lupakan dunia blogging yer...
sy akan berangkat ke KLUANG 12.45pm hari ni...
sekarang baru jam 2.14am...huhuhu....
sy akan berada di sana dari 5hb hingga 20hb...
so takleh fesbuk n blogging
cafeworld, my twin jaga...

pembukaan PARKSON KLUANG pada 17hb Desimber 2009
sapa yang tinggal area yang berdekatan, datang ler yer...

k la...barang tak abis pack lagi...
chau....
jumpa anda di sana yer..
adios...

December 03, 2009

tenSen!

huwaaaaaa.....
keja aku berlambak lambak tak siap
besok keja, jumaat off, sabtu dah ke kluang....
tensen mensen aku....
sapa bole buatkan keja aku tu...
memang sorang pon takleh
hari ni pon asik calling2 dengan HQ dan supplier...
benda yang dah confirm kena cancel
hangin aku....
dah...takmo citer lebey2...dah nak tsunami ni....
bla....adios........

December 01, 2009

touchinG........

“We have the need to be accepted and to be loved by others, but we cannot accept and love ourselves. The more self-love we have, the less we will experience self-abuse. Self-abuse comes from self-rejection, and self-rejection comes from having an image of what it means to be perfect and never measuring up to that ideal. Our image of perfection is the reason we reject ourselves the way we are, and why we don't accept others the way they are.”
-- Don Miguel Ruiz

November 30, 2009

pataH tumbuH, hiLanG berGanti.....

seperti dijanjikan, aku hadpet k
28hb abg aku bertunang, sehari selepas aidiladha
hantaran 7 untuk pihak perempuan
satu pun aku tak snap
aku snap yg pihak perempuan bagi, 9 dulang
tapi aku malas nak upload...lambat.........
nanti  aku baran
tsunami tak tentu pasal

sabtu tu, hujan lebat giler
masa aku nak keluar amik kawan, bukan main lebat lagi hujannya
tapi yang herannya lebat kat kampung aku jer
bila aku drive dah sampai bukit piatu dan bukit baru
aik...takde plak hujan
mak cakap, ujan ni umpama airmata bekas kakak ipar

mungkin juga....pepagi mak dah nangis
teringat saat masa abg aku bertunang dengan dia
ntah la.....terimbau kenangan lepas...
bertolak lepas Zohor, sampai dalam 2 lebih...
bincang2, makan....bla bla bla....
sampai umah 4.30pm

then cuci pinggan mangkuk
pack makanan dan bagi kepada sapa2 yang hadir
pastu, kena hantar bagi pak n mak saudara lagi
then tanpa dirancang
lepas maghrib aku, echa n amir gi tengok wayang
citer ni..... JALANG..........

tak best langsung
nak abis baru la ok kot
ntah lar
aku tak nampak pon kejalangan watak Maria tu....
so jangan bazirkan duit tuk tengok eak
aku pun org yang belanja
aku nak tengok citer NINJA tu
tapi lambat plak tayangannya

pastu kitaowg pegi makan
ntah mana tempat adik aku bawak
tapi yang bestnya dia belanja lar
dia baru dapat gaji
so aku kopakkan la duit dia kan
then hantar echa balik
jam 11.30pm baru aku sampai umah
letih siot..........

nota
28hb Nov 2009 - sengal bertunang
29hb Nov 2009 - birthday bekas kakak ipar  
(aku ada sms dia....mood...sedih k) 
30hb Nov2008 - majlis persandingan sengal n bekas kak ipar thn lepas  
( genap setahun kan hari ni )


bila tengok tarikh kat atas ni, korang pikir, bagaimanakah  perasaan aku?
adios...........tak sanggup..........

November 29, 2009

akhirnYA... tunanG abG saYa

satu je eak...
nanti hapdet lagi
aku penat lar
lepas majlis pertunangan, aku gi tengok wayang...
huhuhu...letih....
adios

November 27, 2009

saLam aidiLadha......




lirik lagu p.ramlee
berkorban apa saja
tapi jangan korbankan diri anda
jangan korbankan kesucian dan kedaraan anda
hahahaha, melalut siot
adios

November 25, 2009

mata taK daPat LeLap

aku tak dapat lelapkan mata, tak tahu kenapa.
sekarang dah pukul 3.16am, mata aku langsung tak mengantuk.
semalam pon tak bole tido, pukul 7.00a baru aku bole tido
bangun jam 11pagi, masuk keja jam 1.30pm, mamai jer...

tadi aku borak dengan kawan kat facebook, Ira namanya..
sudi gak dia layan aku, thanks Ira...
tengah sedap2 borak, terputus talian...huhuhu...1jam 27minit...
lama kan...bateri dia weak..
takpela, lain kali kita borak lagi lagipun dah lewat
kesian dia, huhuhu, tido lambat pasal aku, sampai 1.30am aku borak dengan dia...

sabtu ni abang aku bertunang
erm...aku macam takde hati pon nak pergi, tapi kena pergi gak
aku dah amik cuti sehari
hantaran dia pon aku tak amik pot
lantak la dia, dia suh kawan dia tolong buatkan

erm...aku tak tahu nak pakai baju apa nanti
blur lar, tak sedia apa apa pon
fikiran aku terganggu beberapa hari ni
mungkin pasal semalam
aku tak tahu samada aku nak atau aku terpaksa atau dipaksa
aku tak tahu, rasa menyesal pon tak guna
ataupun rasa kesal tu memang tak ada

entah lar, terlalu peribadi untuk diceritakan
naluri dan keinginan tu memang ada
aarrggghhhh..........

rambut....
tak tahu bila aku nak gunting, takde masa
dah panjang sangat, dah hampir ke paras pinggang
nak gunting, sayang plak rasanya, bukan senang nak simpan panjang
tapi hujungnya dah bercabang plak

hari hari aku datang keja, dok belek hujung rambut
pastu gunting....
budak2 opis pon dah tahu tabiat aku...
huhuhu...tak tahan tengok lar...
tapi sekarang dah kurang lar cabangnya

tapi bila panjang sangat, senang plak gugur
sekali aku sauk pakai jari, wah... 2 3 helai
tu baru sekali sauk, kalau sauk banyak kali,
botak siot....takde lagi mahkota wanita....hahahaha

haritu aku beli majalah rapi, dalam tu ada la info
baru aku tahu, rambut aku adalah 'baby hair'
memang halus, kalo kena angin senang kusut
kalo tengok memang cam biasa, tapi kalo pegang baru rasa halus
aku jarang sikat rambut, pakai jari jer
tapi aku tahu tak elok pakai jari, senang gugur
tapi dah biasa lar

tapi, aku dapat satu compliment dari seorang kawan lelaki
hahahaha...dia kata...huhuhu...
dia kata....huhuhu..malu nak cakap seh...
' u nampak sexi bila u lepaskan rambut u' (tak ikat) 
dan ada jugak beberapa komen lain, tak payah la aku nak taip eak
ada unsur 18sx...hahahaha....

aku jarang lepaskan rambut, ikat jer, senang nak buat keja dan ringkas
time aku pakai baju kurung jer, aku lepaskan rambut
hahahaha, seminggu pon tak sekali aku pakai baju kurung taw
sebulan ada la sekali dua kot
so camne... nak gunting ker tak?
lagi panjang lagi sexi kan
cam rambut blogger Hanis Zalikha
cuba tengok pic dia ni
suka seh rambut dia

pic ni dari blog dia
erm....
nak gunting ke tak eak?
dah pukul 4am ni....
bila la mata aku aku nak lelap ni....
k la...dah banyak melalut
adios.....

November 24, 2009

apabiLa kitA...


tak sempaT

erm...aku janji nak update malam ni
dah jam 2.34 am, aku tak sempat lar...
balik lambat hari ni, 12.30am baru sampai umah
keluar dengan kawan, sembang sembang....huhuhu..
balik umah, mandi then bukak facebook
bukak cafeworld aku, then cafeworld my twin
huhuhu, dia kursus 4 hari kat Mersing, so tak bole online
so akulah mangsanya, hahahaha....
adios....

November 23, 2009

riSau...

sebenarnya banyak aku nak update, tapi malas lar, takde mood..
lagipun keja kat opis berlambak lambak nak kena buat
bulan depan tak dapat lar aku nak online
outstation kat KLUANG 16 hari
16 hari mengkulikan diri
jadi helper kat sana
so tak dapat lar aku online kan
cafeworld kat facebook aku nanti camne la agaknya
hahahaha, risau...risau....

tapi my twin bole jagakan
tapi dia balik kampung kat terengganu
sana line tak berapa clear kalo nak tenet...
camne tu?
aku tutup je la cafe aku 16 hari
tapi rugi lar, tak leh naik level
huwaaaa.... tolonglah...

wei, aku tak sarapan lagi, lapo
adios lar...
malam kang aku update lagi...
byk benda nak cerita ni....hahahaha...panas siot....

November 20, 2009

akhirnYA

yesss.....
akhirnya blog aku sudah dibuka...
aku tukar link k...
thanks pada kak ida n setia kasih
nanti aku update lagi eak
jap lagi nak nengok NUR KASIH
dah lama aku tak follow NUR KASIH
dah terlepas 4 episod...
takpe, kat facebook bole review balik...
adios....

November 10, 2009

pisaU cuKur...



citer ni best sangat
macam nak tengok lagi
rugi kalo sapa tak tengok
kelakar sangat
karekter semua best
hahaha
aku bawak mak gi tengok citer ni
mak pon suka
tergelak gelak dia dalam panggung tadi...
4 bintang k....

November 07, 2009

bertaMu Di kaLbu


dalam mood yang tak menentu di, aku dengar lagu ni...
jiwang siot, suka lagu ni..
liriknya puitis sesangat....
so apa yang bertamu di kalbu korang?
aku?
macam macam ada....
tak terkata dan tak terluah...
sesaknya, tuhan saja yang tahu...


Bertamu di Kalbu - Jaclyn Victor
Ku genggam semilir malam
Tika rembulan menyinari
Lalu ku menadahkan
Kata cinta nan suci
Dan akan ku hembuskannya
Tika malam syahdu

Kerana dalamnya
Kasih sedalam lautan
Setinggi mentari
Tak mampu digapai
Oleh khayalan insani
Cuma dinaluri

Katakan bara melecur diri
Bisa memercik jalan nan luka
Dengan selasih balut pedih ngeri
Tiada berpaling setia

Adalah sejarah jadi saksi
Bulan bintang menghangat kasih suci
Kita pun terpaut dan bersatu
Dalam bebayang mimpi berseri

Ku layarkan asmara
Di pelabuhan setia
Akan ku rentangkan
Sang pelangi suci
Yang pastinya anggun di hati
Bertamu di kalbu

November 06, 2009

aku buntu........


terkenangkan kata2 seseorang semalam...

itukah aku? kenapa ia memilukan, memberatkan lagi perasaan...

kekuatanku makin rapuh....

apa lagi yg perlu dipertahankan? 

ku keliru mencari diri sendiri...

kenalkah aku akan diri ini?

semakin tak kenal diri sendiri...

akukah itu...

benteng itu?

makin kuatkah? atau makin rapuh?

arrgghh....aku buntu.......

 


November 05, 2009

ting tong !!!!!!!!!



takde mood nak update blog
blur sangat
beberapa hari ni aku asik hangin jer
tsunami jer
asik buat sesi kaunseling tuk staf jer
pening kepala otak

paling bengang bila bercakap si pendengar buat endah tak endah
aku ni bukan penyabar
memang korang akan komen 'sabar eak'
aku dah lali benda tu semua
selalunya sebulan sekali la aku mcm ni
dan memangnya aku tak suka

emosi aku tak stabil bila sampai masa tu
tapi sekarang lom datang lagi
mungkin beberapa hari datang la benda tu
lepas tu nanti baru la ok
sori guys....aku memang mcmni
tingtong tak pasal pasal
adios

November 03, 2009

angiN taK tentU pasaL....



dah lama snap pic di masa gi mp dulu, kat kaunter estee lauder pc ni.
saja yang letak kat dalam blog hari ni, sebabnya ada related dengan perkara yang berlaku hari ni.
sungguh sakit hati dan membengangkan aku dan beberapa orang exec masa dalam meeting petang tadi.

malam tadi tinggal kitaowg bertiga, aku dan 2 exec lelaki, borak2 lar masa kat opis, sebab dah takde benda nak buat.. so terkeluar la topik masa dalam meeting tadi.. sesi luahan perasaan sesama sendiri la ni... dan kami bertiga memang tak setuju dengan perlakuan dia masa dalam conference room... bernada keras dan tak hormat pendapat orang lain.

masuk meeting jer muka dia dah ketat, then bila diajukan perkara yang related dengan dept dia, ceh dia melompat macam beruk, melenting lenting... dia ni tak paham ker, bos bukan komplen dia, tapi cuma bertanya untuk keterangan selanjutnya, tapi dia babitkan exec lain plak... apahal lu ni wak.. aku cuma nak cakap WAK LU!!!... tapi meeting kan, cover je, tapi panas gak telinga aku....tahan jer...

then dia ada issue, dia suarakan la, so bos tanya aku, apa pendapat aku, aku jawap lar... then dia tak setuju... abih yang ko suarakan perkara tu, pastu kalo ko tak setuju, takpe la, aku bole terima, biasa la kan masing2 lain pendapatnya, tapi nada suara dan reaksi dia bukan main lagi... pastu macam2 plak dia menceceh...

aku nampak muka beberapa exec lain cam dah lain, bersuara pon taknak, dah malas nak bagi pendapat, dia ni asik bangkang jer... yang kitaowg takleh terima tu, dengan bos pon dia tinggi suara, eh..sapa yang jadi bos ni..memang kurang ajar lar...nak angin jer tak tentu pasal...apahal plak kan...seb baik ni bos no.2, kalo dengan bos no.1 tu, tak berbunyi dia, semua ok jer...tapi bos no.1 tak masuk meeting hari ni.

yes, antara semua exec, dia tua umurnya, aku yang paling muda, tapi bos lagi tua dari dia, pangkat pon lagi tinggi, dia bukan exec pon, tapi kena la hormat orang kan... aku tak kisah kalo tak hormat aku pon, aku tak mintak pon, susahkan.... budaya orang melayu, cuma nak hormat orang tua jer, abih yang muda tak payah dihormati ker?

setahun lepas masa aku training exec baru, dia muda dari aku, aku tak kasik dia panggil aku kakak, panggil nama jer, tapi kadang2 dia tersasul jugak. bukan apa, aku tak nak dia hormat aku sebagai kakak, tapi sekadar rakan sekerja, lagipun sama pangkat kan.

erm...so masa borak borak tu, bos memang ada kat bilik dia, masa dia lalu amik air, dia tegur, ' tak abis discussion lagi?'.... hahaha, kitaowg gelak jer... aku cuma cakap ' dia tetiba nak 'blow' jer '.
bos kata dia tahu, tapi dia pon malas nak cakap lebih2.

tapi bos setuju dengan kitaowg... tulah, perangai dia ni semua orang pon tahu, cuma malas nak complain kat bos no.1 tu... malas la nak drag lebih2... cuma tahan je la... dia ni jenis tak bole terima instruction kitaowg, padahal kitaowg ada hak dan layak memberi arahan....tapi disebabkan dia TUA la sangat, tak bole la nak suruh2 la kan... orang tua la, kena hormat.....WAK LU......

dia ni cuma leh dengar instruction dari bos no.1 jer... yang lain tu memang tak dilayan pon...tapi kadang2, kalo ada hal penting, aku bagitahu jugak kat bos no.1, then bos no.1 bagi instruction kat dia suh buat... dia buat... tapi bukan selalu...hehehe, pandai tak aku...

dah banyak melalut ni... nak tido, adios.....

November 01, 2009

salahkaH aKu?

untuk seorang sahabat


maafkan aku
tak sengaja untuk melukakan hatimu
aku tak mengerti
apa salahku sehingga kau membisu
dia temanmu dan aku juga temannya

perasaamu terhadapnya dapat kubaca
kau kasih dan sayang padanya
aku hanya seorang teman
tak lebih dari itu
aku tahu batasku

sekalipun cintamu tak diterima olehnya
bukan aku penyebabnya
aku tak pernah jatuh cinta padanya
cuma rapat sebagai teman

salahkah aku bersahabat dengannya
mungkin mesraku terhadapnya di salah tafsir
gurau sendaku dengannya mengundang resah dihatimu

atau aku perlu menjauhkan diri darinya
untuk kebahagian dirimu
tapi aku.....

aku buntu... keliru
aku perlu dia
hanya bersahabat
salahkah aku buatkan dirimu cemburu

maafkan aku
aku tak mampu jauhkan diriku darinya...
maafkan aku...










October 31, 2009

meranapKan duit, terapi tuh...

hari ni rasa cam tak best... ntah lar... tengah online kat fb, tetiba poop.. elektrik takde...
erm...ada kebakara melibatkan 2 rumah kat kawasan aku ni, hangus, tapi tiada kemalangan jiwa.
so borink, keluar jap, jalan jalan cari pasal, pastu sms adik aku ajak dia teman tengok wayang lepas dia balik keja...

pegi kedai, cam biasa, beli majalah, lotion rambut, bla bla bala....
then beli nutrigen, 4 botol aku sedut, hahaha... cam budak budak kan.
pastu aku gi atm, bayar bil then balik umah.
pastu keluar lagi, mak nak ikut, aku bawak juga, aku nak beli sandal...
bila dah beli sandal, aku terus masuk Nagoya.
memang tak rancang nak beli, tapi saja nak meranapkan duit kan....beli je la..
aku beli sepasang, baju plain putih bunga hijau kebiruan + kain satin biru kehijauan.
mak pula putih bunga ungu...

then balik umah, siap siap sebab nak keluar dengan adik, tengok wayang...
sementara menunggu dia mandi, aku tengok kat suratkhbar, tengok movie apa yang best.
pastu aku online, baca sinopsis...hahaha... untuk membaloikan duit aku kan...haruslah kan...
ada 3 pilihan, Whiteout, Jennifer's Body & Law Abiding Citizen.
tapi cuma Law Abiding Citizen (18PL) je yang available.



Sampai GSC kol 7.10pm, movie 7.15pm...
Beli tiket dan apa yang patut...aku lah yang belanja lar, sebab aku yang ajak kan..

Erm..citer ni memang best, malas aku nak citer, tapi dari 5 bintang, aku bagi 5 bintang...
aku memang suke citer mcmni... elemen perundangan, ketepatan masa dan juga prinsip seseorang..
tapi seram pon ada bile Clyde potong kaki orang yang bunuh isteri dan anak dia..seram siot...
dia kerat 25 bahagian anggota orang tu...
orang tu terlepas dari hukuman, kerana sistem perundangan yang mengarot lar...
tapi insiden balas dendam tu berlaku lepas 10tahun lar...
Clyde menlengkapkan dirinya dan peralatan...

selanjutnya tonton sendiri eak...
then lepas habis citer tu, hujan lebat, tak leh keluar dari complex Dataran Pahlawan...
kitaowg pon berlegar legar la dlm complex tu
aku nak cari ipod, tapi takde plak kat complex tu..
tapi aku perasan, sekitar org kat situ pandang aku lain mcm...
huhuhu..msti dia kata...balak budak lagi...makwe dah tua...
yelah, aku yg bayarkan tiket, pastu beli makanan pon aku bayar..

hari ni mood aku baik, singgah kat kedai apa ntah namanya, aku nampak ada bangle kulit...
ntah ler bangle ke atau apa, yg pakai tak tangan lar..
aku suh adik aku pilih pastu aku bayarkan....
dah org tu ingat....ceh..awek tua siot....hahaha...lantak la kan..
takkan aku nak canang tu adik aku kan....

lain kali aku kuar dgn adik aku, aku pegang tangan dia...
bole tak....hahahaha....
dah jam 10pm, tak bole tunggu lagi...
aku buat keputusan tuk redah jer ujan lebat tu...
dah lama tak main hujan...hehehe..suke....
bestnyer...sambil mendongak ke langit dan merasai titik titik air hujan...
nikmat... sejuk, tapi seronok....basah lar jugak..tapi tak la kuyup sangat...
baju basah, tapi jeans yg aku pakai tak la basah...
seb baik parking tak jauh dari complex, adalah 30 langkah....

then singgah kedai makan tapaw kuehtiaw basah, 4 bungkus..
tuk mak, ayah, adik dan aku...
sampai umah mandi dan makan...
seronok rasanya hari ni...
sebenarnya kalo aku rasa cam tak best atau mood tak ok aku akan...
erm, meranapkan duit la yang bole buat aku hepi...
shopping tu terapi taw....

so sekian..saya mahu tido...
besok keja petang tapi kena pegi awal, sebab nak gi umah staf aku..
majlis perkhawinan Aszurah...kawen jugak kan ko kan....
erm...hari khamis haritu, aku dapat 3 saman taw....
satu attend besok, dan 2 lagi tu minggu depan....
erm...asik attend jer kan, diri sendiri pon tak lepas....
abang aku pon dah nak naik pelamin kali kedua... tahun depan lar...
insyAllah bulan 3, bertunang bulan depan...
erm....ntah ler...
adios...........

October 30, 2009

kenapA perLu...



aku ingin jatuh cinta, tapi cinta itu telah jatuh...
jatuh ke dasar yg tak dapat kuterokai....
cinta itu nikmat, tapi cinta itu juga sengsara
aaarrgghhhh
kenapa perlu ada cinta...
kenapa perlu berdua...
kenapa tak bole sendiri saja....

October 28, 2009

i neeD yoU


 i need you
i need someone to comfort me
i miss u
i need u my twin
aarrggghhhh
kau jauh... jauh dari sisi
hanya dapat kudengar suara
aku rindu
rindu kamu
perlu kamu
tiap detik tiap ketika
tapi tak mungkin
kau bukan milikku
milik dia


October 27, 2009

kupendaM sebuaH dukA


sadis meyelebungi segenap ruang hati
ia akan berlalu jua, sebab aku percaya
masa adalah penawarnya
tapi bukan sekarang
mungkin beberapa hari, minggu, bulan atau tahun
atau takkan pernah pudar....
aaarrgggghhhhhhh.................
semoga dia tabah menghadapinya
aku doakan dia sejahtera selalu....




layan lagu ni, KUPENDAM SEBUAH DUKA

Bercinta sudah lama
Berkasih dan bermesra
Sedang enak membuai rasa
Perpisahan tercipta

Mengapa sementara
Cerahnya cinta kita
Mendung tiba tiada ku pinta
Gelapnya suasana

Walaupun hatiku
Amat berat melepasmu
Dan rintangan mendatang sayang
Terpaksa kuleraikan

Seandainya...
Kita harungi jua
Kelak punah semua sayang
Mimpi yang kau harapkan

Ku pasti kau kembali
Menyatu dua hati
Lebih elok cari pengganti
Tiada kau menyendiri

Tak guna disesalkan
Hakikat percintaan
Mungkin terpendam kenikmatan
Sebalik perpisahan...

October 26, 2009

tumpaH LaGi....

semalam mak bagitahu
hari ni kakak ipar akan balik ke kampungnya
aku pon agak terperanjat juga
padahal dia kata 28hb ni baru balik sana
tapi dah awal plak

memang la saat tu akan tiba
tapi hati aku hiba
saat aku menaip ni, airmata tumpah lagi
ni dah kali yang ke 6 kot
mata aku pon dah bengkak
bukan tak bole terima kenyataan, tapi sedih

malam tadi aku sampai mimpi2 pasal hal ni
teresak esak menangis masa dalam mimpi
bila tersedar, airamata masih dipipi
aku tetap panggil dia kakak ipar
sebab dia pernah membina mahligai bersama abang aku
tapi mahligai tu dah punah
belum pon setahun, hanya 10 bulan sahaja
apakah???

hari ni aku keja petang
masa aku tengah siap siap
aku nampak dia nak keluar
nak hantar uniform kat tempat keja
semalam dia last day keja
so aku jumpa dia
dia tanya aku dah nak gi keja ker?
aku angguk jer...

aku salam dia, tapi airmata tak dapat ditahan lagi
aku terus peluk dia
dia pun menangis, aku tak tahu nak cakap apa lagi
teresak esak kami berdua menangis
aku cuma cakap kat dia, semoga tabah mengharunginya
aku harap dia dapat jodoh yang lebih baik dari abang aku
aku dah cuba nasihatkan abang aku
tapi...sapalah aku kan...

aku tahu dia masih sayangkan abang aku
tapi talaq ditangan suami
apakan daya dia untuk menghalang
dan mereka berdua cukup dewasa tuk pilih jalan yang terbaik

dia cuma pesan kat aku
jaga diri baik baik, kawen nanti jangan lupa jemput dia
sekali lagi dia peluk aku
airmata dah macam air hujan
aku tak sanggup lagi nak pandang muka dia
memang aku nangis
dia cakap, tak sangka along buat dia mcmni


 gambar masa bertunang

so, airmata mengiringi perjalanan dia, dan perjalanan aku ke tempat keja
kol 4 lebih mak sms
then aku cal mak, borak jap, airmata tumpah lagi
dia kata kakak ipar dah bertolak balik
mak ayah dia datang ambik
dia kata dengan mak, berat kaki dia nak keluar umah
dia nangis juga tadi, dia peluk mak

yelah, dah 10 bulan tinggal bersama
kalo aku keja petang, hari hari kitaowg makan tengahari bersama
hari hari aku nampak dia
sekarang dah takde
walaupun aku dengan tak la rapat sangat
tapi aku terasa bila abg aku buat dia macamtu
dia tak sanggup lagi nak tinggak kat Melaka
banyak kenangan pahit katanya
walaupun mereka bercerai secara baik
takde gado gado pon
masa kakak ipar keluar dari umah along
mereka berpeluk dan menangis juga
tapi....

aku tak sanggup nak taip lagi
makin aku taip, makin laju airmata gugur
dah jam 2.04am
nak tido...sok keja pagi....
ada duty lagi...
adios...

October 25, 2009

trusT no One....



ntah lar
tetiba aku blur
selama ni aku tak pernah pikir macamni
tapi bila banyak benda dah berlaku
dan aku dapat rasa
sebenarnya ramai yang ambil kesempatan ke atas diriku

bukan apa, biasa la kat tempat keja
pangkat pon bukan besar mana
kuasa pon tak la banyak mana
tapi cakap aku tu laku la kadang2 tu
dan semua kalo depan aku....
ceh...pijak semuat pon tak mati
kalo belakang aku....
mahu dia panjat tengkuk aku ni
dia pijak2 sampai patah lapan

aku sebenarnya tak heran la apa orang nak kata
tapi kalo dah asik dengar orang cakap
orang repot kat aku...
hati mana yang tak tersentap oooiiiii!!!!
aku pon manusia gak
bukan robot yang dilatih buat keja jer

memang susah jadi ketua
nak jaga hati semua orang...
hati aku....aku sendiri je yg jaga
pikir la sendiri
kalo setakat ko buruk2 kan aku
apa yang ko dapat, dosa je ko nak pikul ke sana ke mari
lambat laun ada jugak orang repot kat aku
tapi pesen aku plak
kalo orang NGADU tu
aku dengar je, tapi jiwa mmg tersentap ni

tapi yang baiknya, aku tak tanya orang tu
sebab aku tak sanggup nak tengok airmuka dorang
bila aku tanya dorang nanti
dan aku pon tak nak panjang lebar 'drag' hal tu lebey2
banyak benda lagi aku bole buat
keja aku yang berlambak2 tu sapa plak nak tolong

lagipun bukan bole percaya sangat mulut dorang ni
tapi bukan semua yang suka buruk2 kan orang lain kan
dia beritahu kita sebab dia tak mahu kita diperbodohkan
itu jer...
lagipun ada satu kes, ada sorang budak dapat rekod percakapan tu dlm hp
so, bukti dah ada....
itu dah terang bebenor la dia mengata aku
bila ditanya tak nak ngaku plak



macam hari ni aku bagi briefing
lama gak tak bercakap dengan dorang
45 minit, lama tu, biasanya 15 minit jer
key words for today...
TRUST NO ONE & PRACTICE MAKES PERFECT!
tapi olahan panjang lebar lar...
senang je aku cakap
kalau tak bole ikut rules aku
tak bole ikut rules management
tak respect aku
tak layak la keja dengan aku
dipersilakan keluar
aku bentangkan carpet merah tuk ko kuar dari dept tu

dah....
aku nak tido
besok nak mengadap muka orang lagi
tadi baru selesai satu kes
perang mulut kat dept semalam
dua orang, lelaki dan perempuan
semalam kan aku tak keja
dorang jadi setan la, buat hal....
cube kalo aku ada, mana berani
berpura pura dorang ni


besok ada satu kes lagi
nak kena jumpa dan kaunseling
kalo tak makan saman gak
well... get out from my dept...
adios........ZZZZzzzzzzzzzzz

October 24, 2009

senanG hati

huhuhu...senang hati...
sebabnya, assistant aku mula keja besok
sebenarnya dia hantar surat berhenti keja sebulan yg lepas
tapi aku bagi dia cuti 3 minggu tuk berehat
pikir masak masak tentang keputusannya



so, setelah lama dia tak keja
duk umah, rasa borink katanya
dia kata nak keja balik tapi nak sambung cuti lagi
sebab takda orang nak jaga anak dia
aku approved je cuti dia tu

kalo dia ada senang sikit keja aku
dah sebulan aku bz memanjang
tapi ada hikmahnya juga masa dia takda
banyak perkara yang sebelum ni aku terlepas pandang
banyak benda yang perlu dipantau sedalam dalamnya

dan sebulan itu mengajar aku pelbagai benda
banyak benda tak bole harapkan orang
buat sendiri lagi baik
puas hati dan tak salah
sebabnya kalo harapkan orang buat
ada je yang aku nampak salahnya

bukan kata aku ni perfect sangat kalo buat keja
tapi aku memang cerewet
macam Echa cakap
"bukan cerewet, tapi kak Wyza terlalu cerewet"
ceh...cerewet tu la yang membuatkan keja kita sempurna taw!
dah...banyak plak melalut ni
adios...aku nak tido...



October 23, 2009

daLam proseS

template baru
tak sempurna lagi
masih bertatih nak melengkapkannya
layan dulu apa yang ada
nak cari template hijau
tapi tak jumpa yg menarik
rasanya yg ini paling ok
simple tapi menarik...

nak keluar jap
jumpa kawan kat mp
dah sebulan tak jumpa
dia sudah rindu saya
huhuhu, katanya bila mahu ketemu?
sekarang juga aku berangkat kesana
kau tunggu...aku datang padamu
adios

adaKah



argghh!!!!
so sweet
tapi adakah wujud kemanisan cam ni
ntah

suke pic tu
~ngee~


bosan

dah naik bosan tengok layout blog ni kan
nak tukar, tapi kemalasan
nak cari warna template hijau
tapi takde yg menarik la
aku suka hijau, camner tuh?

October 22, 2009

merenG + kaguM...

malas nak menaip
tapi rajin jenjalan baca blog orang
lepas jumpa blog setia kasih
jumpa blog anak laut
pastu blog lavender
pastu jumpe blog belayar mencari penawar
ceh...mmg banyak siot
ada lagi ni, aku tak ingat la plak
nanti aku link kan semuanya kat blog nie eak

so sekarang ni
aku duk baca blog puisi
memang puitis
memang kagum dan aku kemerengan
suka dan sangat suka
hehehe....

October 19, 2009

bila aKu...

bila aku digoda rindu
kuseru namamu
hadirlah kau mengisi ruang maya ku
ku membilang detik yang berlalu
bilakah akan ketemu
bintang hati sukma kalbu
aku rindu.........

bersyukurLah......

Berapa lama kau boleh berbangga dengan kecantikan paras rupa

bila tiba usia tua semuanya menjadi hodoh belaka persis wajah bulan gerhana

Selama mana kau ingin bermegah dengan kekayaan melimpah-ruah

semuanya itu tidak bermakna bila datang bencana atau jatuh sakit tiba-tiba

kemudian jadi hilang ingatan menjerit-jerit pagi petang

sambil mundar-mandir di jalanan.

Segala-galanya yang ada pada kita cum dipinjamkan buat sekitika

dunia ini juga hanya sementara tiada yang kekal melainkan DIA.

Selalunya memanjangkan doa kepada DIA Yang Maha Berkuasa

bersyukurlah yang ada walaupun tak cantik paras rupa

walau tak kaya-raya tapi iman dan takwa

sentiasa hidup di jiwa dan subur sepanjang usia...................

October 18, 2009

dah jumpA.....

dah jumpa apa yang aku cari
akan kutemani lamanmu setiap hari
membungakan kembali hati yang lara
membaca puisi puisi tulisan hatimu
ahaks.... mereng siot....
mereng pada kata kata yang syahdu
huhuhu....

October 16, 2009

tabiat atau tebiat?

tabiat ni memang tak bole ubah. tabiat apa?
beli majalah. dulu dulu masa muda muda la, chewah, macam tua  lar sanga...
aku beli majalah yang cover Siti Nurhaliza, kalau pic dia sebesar kuman ada kat majalah tu,
tu pun aku beli, memang mereng betul...
minat punya pasal beb, berhabis duit pon tak pe kan...
ni pic majalah tuk bulan nie yang aku beli...


 eh, ni tak nampk pic cover ct kat URTV tu, upload lagi satu...


ni hah...
 sempena 10 tahun keluaran, dapat free beg ni

aku ingat lagi, tarikh hari ni la, 16 Oct 1999, aku beli majalah EH, keluaran pertama,
cover Siti Nurhaliza, sampai sekarang aku tetap beli majalah tu.
So kiranya sudah 10 tahun kan...
Ada la jugak melepas satu atau dua keluaran dalam setahun...
Masa awal keluaran, sebulan 2 kali, tapi sekarang sebulan sekali...
Harga RM4.50, sekarang ni RM7.00
Majalah EH ni macam goreng pisang panas, cepat abis...
Keluaran bulan Sept aku tak dapat beli...
Sebabnya tak sempat nak gi kedai mamak...
Bz sesangat, maklum la ada Warehouse Sales...
 keluaran pertama OKT 1999

Ok, tu citer pasal majalah EH, ada majalah lain jugak yang wajib dibeli setiap bulan.
Iaitu majalah RAPI, ni memang tak mis beli.
Sebulan 2 kali keluaran...harga RM4.00

Maskulin pon best gak bulan ni, ni aku dapat info dari blog P.A.K.W.E.
Pakwe promote majalah tu dalam blog dia, cam best jer,
lagipon covernya ZAQUAN ADHA....
cute siot, sapa yang taknak beli kan...
spesis gue la...kembar....hahaha...

Intrend pon aku beli jugak, tak sangka Rosie Haslinda Nasir jadi EDITOR majalah InTrend.
HuHuhu...cam kenal bebenor aku kat dia eak.
Tak la, dulu dia penulis kat majalah EH, then lama bebenor tak nampak nama dia kat majalah EH,
rupanya dah berpindah kat majalah InTrend..
Aku suka gaya penulisan Rosie Haslinda Nasir, bersahaja tapi best...

Rosie Haslinda Nasir
TApi bulan ni aku tak beli InTrend, kopak siot...
lagipon aku dah beli majalah GLAM & URTV cover Siti Nurhaliza..
Mak pon duk asik bebel jer, sebab aku beli majalah...
Dia kata nanti dia rebuskan majalah tu buat sup kasik aku makan...
Eleh, dia pon baca jugak....time borink borink tu...

Sememangnya aku memang antu majalah, jangan la ajak aku pegi kedai buku atau kedai majalah...
memang banyak la majalah aku beli...
Tapi yang wajib beli mestilah EH & Rapi, setiap bulan...
yang lain lain tu kalo topik menarik, atau cover menarik, atau cover CT Nurhaliza,
memang gerenti aku beli....
 
So, kenapa aku labelkan sebagai 'tabiat' beli majalah ni?
Sebabnya, aku beli jer, bacanya....hahahaha.....jawapannya...
kalo ada masa k...kadang kadang tu sampai tak bukak  lagi bungkusan plastic tu...
Aku men beli jer, sampai lupa nak baca...
Lagipon aku kalo baca majalah bukan bole sejam...tapi 2 atau 3 jam....
Lama siot...kan...aku teliti la beb...sama gak kalo aku baca suratkhbar
mmg cenggitu....tapi ni tabiat yang baik kan....

Bulan ni aku beli 6 majalah (seperti gambar diatas), tapi yang sudah dibaca,
hanya majalah MASKULIN & UTRV...
yang lain tu belum lagi....ahaks....
dah la..lama plak membebel....
adios....




October 14, 2009

biLa daH taK suKa

bila dah tak suka
tak handsome la....
bila tak suka
tak pandai masak la....

adoyai
masa suka dulu...
tak nampak ke tu semua?
kenapa sekarang baru timbul persoalannya

ko kena ingat
dulu, korang yang pilih sesama sendiri
suka sama suka
abih sekarang kenapa macamni???
ataupun hati masing2 dah sakit bebenor
pastu @ ataupun ko cakap cenggini
aku tak layak tuk ko
ko tak layak tuk aku
aku kata plak
WAK LU!!!

sebab aku dah pening tengok gelagat korang
tensen pon ada
penat meleter, adios!!!!!!!

October 13, 2009

my result - Tsunami


buat kuiz kat facebook, mmg betul result nya...
nilah yang dorang suke gelarkan, tapi aku mmg tak suka....
tapi beb, manusia kan berubah....
mana tahu kan?


Your Result

Tsunami

At first no one know's how angry you are, rather you begin your fits with a smile and pleasantries, and then all of the sudden BOOM. They're all gone. Like a tsunami, you start taking as many people with you at first by attracting them all to come closer at first. It's all part of being perfect at that scary art known as revenge.

October 12, 2009

Sorority Row

Semalam gi tengok citer ni, dengan adik aku lar, haruslah aku belanja dia, sebab aku yang ajak kan...



Ok juga la citer ni, bole bagi 3 bintang, simple sangat jalan ceritanya. Buat buat mati, pastu mati betul betul plak... Tapi pada sesapa yang lemah semangat, tak payah tengok, sebab cara dia bunuh sorang sorang tu mengerikan, takut korang tak sanggup tengok + muntah..

Aku biasa jer, tapai ada jugak tersentak masa kat cinema semalam.. Seb baik aku tak jerit. Citer unsur 18PL, paham paham je la eak...

Watak Jessica memang menyakitkan hati, Elise si penakut, tapi dia yang bunuh pembunuh tu, mmg surprise, Cassidy, harus jadi cam dia, setia pada kawan kawan. Chug, mangsa pertama yang dibunuh, Claire, biasa biasa jer. Megan, buat buat mati, pastu betul betul mati dibunuh... kesian betul...

Yang masih hidup dalam 6 orang tu, cuma Cassidy dan Elise jer...

Sekian... Bertemu di lain episod...
Adios...

October 11, 2009

i'm HappY........

Semalam tak sempat nak update, letih bebenor....

Bertolak ambik Yati kol 11Am, pastu gi umah Aida, ambik dia, then bertolak gi umah pengantin. Dalam 12.30pm dah sampai. Panas terik, kepala pon berdenyut denyut.

Nak tunjuk pic kawan aku, hehehe...


Normah Othman ( mak dia berbangsa cina, bapa melayu)


baju oren ni, mak andam dia, asik menyempel jer

menyampah aku






besau giler kek dia





sebelum nak balik amik pic ni

Dalam kol 3pm, kitaowg bertolak balik. Memang penat jadi driver ni, letih... Lepak umah aida sampai kol 4 lebih, then hantar yati balik.

Pastu balik umah, takde sapa kat umah, cuma tinggal adik aku. So aku terus gi opis, ada keja nak buat sikit. Kol 8pm aku bertolak nak balik, tapi kawan ajak keluar makan.. Dah banyak kali dia ajak, tapi aku selalu menolak, kesian plak kat dia...

So, aku amik dia, then dia arahkan pegi satu tempat ni... memang spesel.. Bole tengok laut, tapi laut dah takde kat situ, telah ditambak... But, really nice place, sunyi dan suram.... ada lilin... tak bole bagitau nama tempat tu, sebab dah janji... huhuhu.... Kitaowg makan sambil berbual bual, gelak gelak, hahaha... tenang plak jiwa... dah lama tak rasa macam ni...

Jadi, semalam aku rasa happy sangat, sebabnya dapat tengok kawan aku naik pelamin, dan juga
seseorang yang telah buat aku happy...

Thanks buddy, i really apreciate what u did... You juz want to see me happy, and you did it... so glad to have you in my life... but i'm not in love with you, so do you... we juz a friend... you see me in a different way, and you said you found something in me, hehehe, u kata nampak jiwa keanak anakan dalam diri i... huhuhu, i budak lagi lar, u tak tahu ker?


ni je yg sempat aku snap, sebab dia kata dia akan baling
camera aku, sebab aku asik amik pic jer, hangin plak
dia...


Kol 11.45pm baru aku sampai umah, sebelum tu mak dah cal, tnya aku kat mana.. Tapi semalam jalan memang jammed giler... Aku hantar dia balik, tapi sebelum dia turun... hahaha, kelakar siot, malu pon ada.... rahsia lar... hahaha....

Dah lar, takleh taip lagi, kang terbongkar plak rahsia...
Adios....
















October 10, 2009

letiH & exciteD 2

erm...
letih bebenor plak
program asalnya mahu hadirkan diri
ke umah normah tuk majlis pernikahan
tup tup dia cal
suh belikan bunga manggar
seb baik aku tahu nak cari kat mana

siap amik pic bunga manggar tu
mms kat dia
pastu baru beli
kol 4.30pm bertolak anta gi umah dia
perjalanan pegi balik satu jam

balik umah
rehat jap, then siap siap
sebab malam ada berinai kecil
pi dengan aida dan biha
jenuh jugak cari umah aida
adoyai, mmg tak jumpa
dia kuar ke jalan besar
baru aku ikut dia kerumahnya
sebab dia dan biha naik keta dengan aku

tadi nak cari umah normah pon
payah bebenor
tengok pelan pon aku tak paham
cal dia baru dapat jumpa jalan
tanya orang kat kat situ gak
tanya orang stesen minyak
huhuhu....

seronok tengok normah kat pelamin
senyum jer
aku ada gak snap pic
tapi tak banyak
maklum la, aku ni kalo ada orang ramai
ada segan sikit
hehehe



kol 10.30pm aku gerak balik
anta aida dan biha
sampai umah aida
makan kuih raya
lepak sampai kol 11.45pm
then baru balik umah

besok plak
kena amik yati, then baru gi umah aida
then baru gi umah normah
adoyai, jangan la aku sesat lagi
penat nak cari
ni yang meletihkan
jadi driver lagi
huhuhu....
adios, dah ngantuk
nak beradu

October 09, 2009

letiH & exciteD

Align Center

dah pagi ni
aku tak tido lagi
mata takleh lelap
keja kat ofis berlambak lambak
aku bawak balik kat umah
dengan harapan aku bole siapkan
lagipun cuti 3 hari
excited sangat nak pegi umah si normah
huhuhu

besok dia diijab kabul
sabtu bersanding
jangan bimbang beb
aku mesti datang tau
ko yang yang kawen
tapi aku plak yang excited
hehehehe


ni hadiahnya
beli kat mana?
kat parkson la
lawa plak budak customer service balutkan
pakai 2 kertas pembalut ni
korang ingat senang nak balut?
kalo aku yang balut
mmg hancai bancai jadinya
adios


October 05, 2009

tolak tawaraN

dengan secara rasminya
aku menolak tawaran itu
tak mahu jauh dengan family
lagipun mak tak izinkan
tambah lagi ada perkara yg tak diingini berlaku
semua sedang emosi k

hari sabtu lepas bos jumpa aku
memang dia bagi masa suh pikir
aku dah pikir masak masak dah
so, hari sabtu tu la
aku beri keputusan yang muktamad

biarlah orang nak kata anak emak ker
duduk bawah ketiak mak ker
aku tak kesah
korang takde kat tempat aku
korang takkan paham apa yang aku rasa

aku percaya
kalau kerja kita bagus
rezeki tu akan datang lagi
aku percaya dengan keupayaan aku

terima kasih juga dengan pihak atasan
kerana mempercayai aku
percaya dengan keupayaan aku
dan beri aku peluang ni
walaupun aku tolak tawaran ni
tapi aku bangga

pasal apa eak???
pasal aku bangga lar
hahaha
bukan semua orang bole dapat tawaran ni
betul tak?
hehehehe
adios





October 01, 2009

perkarA yanG serabUt tak dapaT diselamatKan...

erm...
benda yang menyerabutkan pala otak aku
tak bole nak diselamatkan lagi
segalanya telah muktamad

tak tahu camne nak cerita
balik dari open house assistant aku
mak beritahu hal tu
aku mengucap panjang
tak sangka sesingkat itu jodohnya
mahligai yang dibina
yg tak sampai setahun ranap
tak terkata aku
aku sedih sangat
sebab aku juga wanita
punya perasaan
derita yang dialaminya
terbuai buai dijiwaku
mengapa mesti abang aku buat dia begitu

tapi angkara orang ketiga
mendesaknya aku rasa
aku tak paham mengapa ada wanita
yang sanggup merampas hak orang lain
tak berperasaan ker???
dan lelaki juga
mengapa tak teguh pendiriannya
godaan senang datang
tapi iman kan ada

entahlah
tiada lagi title kakak ipar
yang ada cuma
bekas kakak ipar
sedeynya
airmataku yang tumpah
tak mampu merubah apa apa
jodoh tak panjang
apa lagi yang bole aku katakan

pesanan pada wanita yang belum berkahwin dan berkerjaya
carilah jodoh yang bujang
walaupun umur dah lanjut
dan bakal jadi andartu
janganlah ambik suami orang
jangan ambik hak orang
kalau ada yang berminat
jauhkan diri
tetapkan iman didada
memang lelaki bole kawin 4
tapi mana ada wanita yang sanggup berkongsi kasih

pesanan kepada suami orang
pergaulan harus dibatasi
ingat status anda sebagai suami orang
ingat isteri anda
susah senang, jerih perih anda bersama
fokuskan pada keluarga dan kerjaya
bukan bermain cinta
memanglah kadang kadang sekadar suka suka
tapi kalau dah terlalu jauh
memang payah nak patah balik
memang lelaki bole kawin 4
ikut sunnah nabi katanya
tapi anda bukan nabi
dan takkan macam nabi
ukur baju dibadan sendiri

tuk aku
tetapkan iman aku
jauhkan godaan dari suami orang
walaupun umur aku 29 tahun
yang ada kalanya aku rasa cam terdesak nak kawen
sebab apa??
sebab kalau aku kawen
aku akan tetap di Melaka
kalau tak kawen, luar dari Melaka
so, macamane
tapi aku nak stay kat Melaka
takkan pernah sanggup tinggalkan keluarga
tambah lagi bila perkara macam ni terjadi
emosi mak tak tenteram

dan bila perkara ni terjadi
aku jeran nak kawen
erti kata lain
takut nak kawen
biarlah aku sendiri
tapi sampai bila
entahlah...
aku tak punya jawapan
tapi doa doakan aku eak



hanya tinggal kenangan
30hb Nov 2008 -
30hb Sept 2009

September 30, 2009

taG dari ShiraH.....

dalam keadaan yang kusut musut ni,
aku menjawap tag dari shirah....

tapi jawapannya takla kusut,
ni betul2 ni,
bukan COBAAN taw....


Your hair color:
hitam ler ( hitam itu menawan)
Do you kiss on the first date: tak sedesak itu....tak akan pernah....
Worst fear: entah ler...banyak kot...
Your weakness: cepat marah (baran tahap gaban), mudah simpati dan mudah airmata...

Best gift you have received: sebentuk cincin darinya ( pakwe dulu ler)
Best compliment someone gave you: pakai baju kurung nampak sexi (pelik kan)
Best thing to ever happen to you: takde lagi...

Favorite perfume: Coco Mademoiselle by Chanel
Favorite sports team: takde satu pon, suke tengok piala dunia jer
Favorite drink: Black Coffee
Favorite getaway: ntah....
Favorite pasttime: tyme sekolah lar dan time tengah bercinta lar...
Favorite reality show: The Apprentice
Favorite clothes: yang simple jer
Favorite restaurant: McD & Secret Recipe
Favorite movies: Komedi, Romantik, Hindustan (feelin abis ni)
Favorite TV show character: Pepper Dennis
Favorite subject in school: Sastera
Favorite day of the week: Jumaat la, sebab saya offday
Favorite childhood memory: takde pe yang menarik kecuali rasa cam terdera jer, sbb masa weekend asik kena basuh n jemur ikan masin @ ikan kering
Favorite Actor: Aaron Aziz n Adi Putra
Favorite Actress: Rita Rudaini

Love or money: Both, tapi aku bukan mata duitan... duit itu bole membeli cinta, kalo tak knp abg aku berpaling tadah, bukan pompuan jer materialistik, tapi lelaki juga ( ni yang buat aku serabut k)
Chocolate or Vanilla: Chocolate
Pizza or Burger: Both....
Kisses or hugs: cium tu ghairah, peluk tu selesa....ahaks...
Passive or aggressive: aggresive
Morning or Evening: Evening
Summer or Winter: Both

Ever won a sports medal: ada satu kot ( perak )
Ever been out of your country: No
Ever bungee jumped: tak pernah
Ever swam in the ocean: tak tahu berenang
Ever been in love: Yes
Ever broken someones heart: mesti la ada, aku tinggalkan dia bila tiada keserasian
Ever lied to your parents: tak pernah, tak pandai berbohong ( anak yang baik ni)
Ever puked at a party: takde
Ever danced all night long: takde
Ever been fined by a traffic cop: takde
Ever been to a drive-in-movie: Nope
Ever lied to teachers in school: tak pernah
Ever dyed your hair: tak pernah, nak cuba gak tapi tak berani

Had your heart broken: selalu
Broke a bone: tak pernah
Any tattoos: nak mamposs ker, haram lar
Done anything you regret: ada la jugak
Your dream vacation: Venice
Do you hate anyone: kdg2 ada la jugak, tapi sekejap jer
Hip-hop or Rock: wak lu...dua dua tak minat
Country you'd love to visit: Italy
Craziest thing you've done: tulis puisi kat pintu tandas awam...hahaha....

Your craziest dream in life: nak keja kat syarikat Siti Nurhaliza, hahaha....
Do you swear a lot: takde, tak suka sumpah2, kena makan sumpah nanti
Your best buddy these days: Christine Ng & Yeni Goh
Are you a health freak: tak juga
Vehicle you drive: Kenari Aero Sport Putih

dah abis seksa aku ni
sapa rajin buat k
adios...

September 29, 2009

tuk harRi ni....

Leo (July 23 - August 22)
Monday, Sep 28, 2009

Even if you've been feeling a little uncertain about a few things, don't be afraid to try to shake things up a bit today ( aarrrgghhh tengah buntu k). It could be a good time to try to make a few new beginnings.( tak sanggup jauh dari mak...) So don't hesitate to go ahead and get everything out into the open that you might be thinking and feeling right now.

Don’t be surprised if you find other people behaving a bit erratically today. ( ni mmg salu kat tempat keja) And there could be a few surprising or unpredictable developments in some of your closest relationships right now. (ni apa kejadahnya, mmg takde lar) If you’ve been reflecting on a number of different aspects of your life lately, you might decide to change course in certain areas, including some of your most important relationships.


maHu........

mahu menaip
tapi tahap kemalasan
mahu update
tapi otak serabut
nanti lar
kot kot simptom red flag
hahahaha
mungkin kot
adios

September 28, 2009

seRaBut...

aku tengah serabut
assistant sudah takde
banyak keja aku kena buat
pikir pasal tawaran bos lagi
tengok airmata mak lagi
airmata kakak ipar lagi
adoyai
makin kusut segalanya
blogging pon sudah makin kurang
asyik menanam jer
menanam buat aku tenang kot
ntah la
banyak perkara yang berlaku lepas raya ni
ntah la
banyak sangat
dugaan dan juga mungkin ada hikmahNYA

September 25, 2009

erti persahabataN...

Erti persahabatan tak pernah lupus,meskipun nilai-nilainya pudar dibawa arus masa.. Dalam dunia ini, kita tidak punya sesiapa kecuali diri sendiri.. tetapi dalam kita bersendiri, kita beruntung kerana mempunyai seorang sahabat yang memahami kita. Sebagaimana kita mengharapkan keikhlasan dan kejujuran seorang sahabat,begitu juga dia.

Tetapi kita sering terlupa akan hal itu.

Kita cuma mengambil kira tentang harapan dan perasaan kita ... Kita rasa dikhianati bila dia tidak menepati janjinya. Kita tidak memberi dia peluang untuk menerang keadaannya. Bagi kita, itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri.Kita terlupa, kita juga pernah membiarkan dia ternanti-nanti. ... kerana kita juga ada janji yang tidak ditepati. Kita beri beribu alasan, 'memaksa'dia menerima alasan kita.

Waktu itu, terfikirkah kita tentang perasaannya? ??

Seperti kita, dia juga tahu rasa kecewa....tetapi kita sering terlupa. Untungnya mempunyai seorang kawan yang sentiasa di sisi kita pada waktu kita memerlukan dia. Dia mendengar luahan perasaan kita, segala rasa kecewa dan ketakutan, harapan dan impian kita luahkan, dia memberi jalan sebagai laluan penyelesaianmasalah . Selalunya kita terlalu asyik bercerita tentang dirikita hingga kadang- kadang terlupa kawan kita juga ada cerita yang ingin dikongsi bersama kita.

Pernahkah kita memberi dia peluang untuk menceritakan tentang rasa bimbangnya, rasa takutnya?

Bolehkah kita menenangkan dia sebagaimana dia pernah menyabarkan kita?

Ikhlaskah kita mendengar tentang kejayaan dan berita gembiranya?

Mampukah kita menjadi sumber kekuatannya seperti mana dia meniup semangat setiap kali kita merasa kecewa dan menyerah kalah?

Dapatkah kita yakinkan dia bahawa kita boleh dipercayai, kita boleh dijadikan tempat untuk bersandar bila terasa lemah, agar tidak rebah?

Bolehkah kita menjadi bahu untuk dia sandarkan harapan?

Sesekali jadilah kawan yang mendengar dari yang hanya bercerita.Ambillah masa untuk memahami hati dan perasaankawan, kerana dia juga seorang manusia;dia juga ada rasa takut, ada rasa...bimbang, sedih dan kecewa. Dia juga ada kelemahan dan dia juga perlukan kawan sebagai kekuatan.Jadilah kita kawannya itu. Kita selalu melihat dia ketawa, tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangka.

Disebalik senyumannya itu, mungkin banyak cerita sedih yang ingin diluahkan,disebalik kesenangannya, mungkin tersimpan seribu kekalutan,kita tidak tahu....... tetapi jika kita cuba jadi sahabat seperti dia,mungkin kita akan tahu.
Renungilah.......

sumber baqaratun

September 23, 2009

rinduNYA

wah
rindunya nak blogging
tapi bz la
raya kan
tapi dah start keja
lama gak tak menjengah blog ni
last update 17hb
ni dah 23hb
lama seh
my twin pon dah balik terengganu
terasa rindu plak dengan anak buah


kat umah pak ngah
leka tegok tv

adios
mata dah galip ni
nak cari bantal n titon

September 17, 2009

seLamat haRI raYa



ni auto post
aku ingin ucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
kepada semua pembaca blog, follower
dan kawan kawan di facebook

memandangkan aku bz dan mula
bercuti pada malam 19hb
so awl awal la kena beri ucapan kan
lagipon besok my twin balik sini
so, sy pindah ke bilik lain
dan pc ni tak dapat diangkut bersama
blog ini juga bercuti
sampai hari raya kedua
akan cuba update hari raya ketiga eak

tapi raya ketiga dah mula keja
aargghhh sedeynya cuit tak lama
adios....

SELAMAT HARI RAYA










September 16, 2009

jeanS & bajU kurunG

hari ni hari mengemas
hari yang memenatkan
dan hari yang mengeluarkan peluh
so pegi keja pakai slack n blouse
10.30 am aku tukar pakai seluar jeans
tapi tu pon dengan kebenaran personnel
maklum la hari ni
mengangkat kotak
tolak troli
duduk bangun cangkung berdiri
semua ada
apa? ingat exec tak buat keja tu semua

semua pon kena buat la
tapi tadi semua staf adalah tercengang
tapi kenapa eak
tak pernah tengok aku pakai seluar jeans katanya
'akak pakai seluar jeans!!!!
aku jawap
'tak......seluar setan'
hahahaha

dah petang, keja dah beres
gi ke selling floor
tengok handbag
sebab ada orang sponsor handbag
dia suh aku pilih
hehehe.... baguih nyer
so kat situ ada la beberapa orang staf la
dia kata lain sangat tengok aku pakai jeans
nampak muda sikit
aik, mak nampak tua ker nyah!!!

hahaha... katanya
nampak tak garang sangat
hehehe... yer ker...
katanya hari hari kalau aku pakai kan elok
eloo... office wear ok
tak bole pakai cenggitu
cuma spesel kes jer

dia kata kalau aku pakai office wear
lagi jauh dah dengar high heel aku
tak tentu arah takut
dia kata pakai office wear nampak garang sangat
bukan garang lar, serius lar
tapi sekali sekala aku pakai jugak baju kurung
time tu nampak manis....

macam semalam
aku pakai baju kurung warna maroon
pastu si linda touch up aku sikit
so nampak lain la
selalunya kan pucat lesi jer...
budak2 kat manis jer kak wyza
hahahaha
so aku kata ada kena kencing manis ker
dorang ketawa...

so dorang tanya
kenapa hari ni tak makeup
aku cakap
'cantik ni tak selalu bole tengok
sekali sekala jer bole tengok'
hahahaha....cantik ker???
ntah lar
bagi aku biasa jer
tapi mata dorang kan
mana aku tahu kan

dah abis meraban ni
adios.......

menGemas + hanGin

besok, perlu mengemas
kena 'pack' stok stok
banyak keja sangat
kena tulis satu persatu
kena hantar balik kat compeni dorang
kena buat report lagi
memang Bzzzzzzzzzzzzz sesangat

satu lagi
yang aku hangin ialah
pagi tadi mak cal
tempat yang aku tempah baju raya tu
tanya baju aku dah siap ke belom
dia bole tanya yang mana satu
warna apa
ceh....mmg tak siap la tu
aku pon tak sempat lagi nak ambik kain ela tu
sebab waktu tak mengizinkan
siap ko
kalau aku kesana
tahulah aku khutubahkan ko

aku hantar dah lama
penghujung july
itupun tak bole siap ker??
bukan 10 pasang
cuma sepasang jer
punah harapan aku nak pkai baju tu
baju tu siap ada selendang
sedondon lagi


erm...terpaksa la pakai baju aku beli siap tu
memang la ada 4 pasang
tapi aku nak pakai yang tempah tu jugak
warna hijau lumut
kecewa punah ranap harapan aku
sedeynya....