November 24, 2013

Menghitung hari..

Salam...

Alhamdulillah, syukur masih lagi bernafas di bumi Allah. Lama tak menulis di blog ini. Blog ni pon dah takde orang baca agaknya. Dah takde lagi cerita aku yang merepek meraban tu. Hari ni nak citer pasal kawen.

Yer, hari jumaat ini bakal berlangsung majlis pernikahan di masjid jam 3petang. Harap segalanya dipermudahkan untuk aku dan dirinya. Biasalah orang Melaka kan, so malam ada bersanding pakai baju melaka dan sanggul lintang.

Harap2 tak la berat sanggul lintang tu kan. Esoknya 30hb pula majlis persandingan kami. Doakan agar segalanya berjalan dengan lancar. Untuk sahabat saya yg lama tak dapat dihubungi, Zara Dania. Kalaulah awak ada baca blog saya ni..

'Awak, saya dah nak kawen, saya ada emel pada awk, tapi tak pernah berbalas. Saya tak tahu kat mana awak berada, tapi saya salu ingat awak. Kalau awak baca blog saya, tolong balas emel saya yer...'

Ok, dah ngantuk dah. Nak titon...
Selamat malam. Adiosss...

Assalamulaikum..

October 08, 2013

Rindu

Salam...

Seminggu hampir berlalu, seminggu juga kita tidak bertemu, demi tugas kita berpisah sementara. Sungguh tak biasa tiada dirinya di depan mata. Hebatnya dugaan rindu.
Apalah aku tanpa dirimu, umpama malam tanpa bintang, umpama pen tanpa kertas...

Sayang, cepatlah balik... Rindu menggunung tinggi sayang.. Miss u so much :(

September 30, 2013

2 bulan lagi..

Salam...

Alhamdulillah, tinggal lagi 2 bulan saja majlis kami. Mencongak hari dan juga mencoongak duit. Duit masuk sebulan sekali, tapi hari hari keluar. Mana yang boleh jimat, perlulah dijimatkan. Time2 macamni la kereta plak selalu bulan hal. Ada je yang kena dilaburkan untuk kereta kesayangan aku.

Bulan depan ni jangan la buat hal lagi, kempis sudah poket ni. Erm, rabu ni dah boleh ambil borang kebenaran berkahwin.. Alhamdulillah, siap jugak borang tu.. Selagi tak siap, pening jugak kepala ni. Dengan nak hadap kena yang berlambak2 kat opis tu, nak uruskan hal kawen lagi..

Nasib baik ada 'checklist perkahwinan'. Mana yang perlu didulukan, buat la dulu. Kad kawen sabtu depan dah siap, free bunting lg. Tak tahu macamane design bunting tu, jangan En. Tunang melenting sudah ler, kot2 tak ok kan. Kalo tak ok, aku simpan kat bilik buat kenangan. Pelamin pon tak bincang lagi nak yang macamane.

Kadang2 blur nak pikir semua ni. Memang la semua benda kena buat sendiri tapi tulah.. Ikutkan aku memang tak nak buat majlis ni semua, cukuplah majlis akad nikah jer, tapi dah mak nak... Nak buat macamne? So aku memang tak pelamin impian.. Apa yg ok, ok je lar..

Dah lar, nak tidur dah. Besok nak kerja... Si dia dah lama lelap, sekarang ni bila nak tidur takde pon nak wish gudnite, dulu ada jer... Kadang2 terasa jugak kenapa sekarang tak sama macam dulu? Tapi yang pasti makin mengenali, makin menyayangi..

Adios... Zzzzzzz

July 23, 2013

Dugaan

Salam.. Lama tak menjengah blog ni. Sebenarnya aku kat klinik, tengah menunggu giliran untuk berjumpa dengan doktor. Sakit apa? Sakit biasa je, dah lama tak kena sakit ni..

Dugaan, memang banyak dugaan semasa bertunang ni. Kejujuran dan kesetiaan selalu jadi punca perbalahan. Bohong la kalau dikatakan tidak cemburu. Cemburu itu tandanya sayang.

Mungkin ini semua ujian, menguji sejauh mana kasih sayang dan cinta kami. Biarpun hati terluka, namun cinta masih utuh..

June 17, 2013

Down...

Salam...

Lama tak menaip di sini. Segalanya serabut dalam kepala. Sukarnya nak berkata kata. Masalah tempat kerja ni mengusutkan kepala. Kenapa la ada orang yang suka dengki. Apa masalah dia?? Aku tak pernah pon nak kacau kerja dia. Aku tahu dia jadi batu api. Mata dan telinga bos, apa yang dia dapat? Nak sangat naik pangkat? Tapi dengan cara buat bos benci dengan orang lain?

Untuk apa itu semua!

bersambung....

April 30, 2013

Terapi jiwa..

Salam...
Dalam kesibukan kerja masing masing sempat jugak meluangkan masa untuk pergi ke pantai. Tempat pertama kitaorg dating...
Aku plak masa tu memang tengah sakit hati, dengan masalah kat tempat kerja, masalah kat umah lagi, tu yang si dia ajak pergi pantai. Tempat yang mendamaikan perasaan katanya.
Yelah, belum kawen ni boleh la selalu pergi pantai nanti bila dah kawen tak tahu lar dapat pergi lagi ke tak. Awak, kalau baca posting ni jangan marah taw.. Hehehe!
Aku memang suka laut dan pantai, kalau tengah sedih, buntu dan sakit hati, memang aku akan cari laut.. Bila dapat tengok laut rasa lega, rasa tenang sikit. Port Dickson tu aku tak sampai lagi, tapi Teluk Kemang sudah.
Ni saja gambar yang boleh dikongsikan bersama.
Wassalam...








April 24, 2013

Penat

Salam...

Penat sangat beberapa hari ni. Masa terlalu singkat rasanya, macam sebab cepat jer berlalu. Masing masing sibuk, sms pon tak sampai 10 kali, call pon sekali dua jer.

Setiap kali ada warehouse sales, memang macam ni la jadinya. Penat berjalan sana sini, telefon supplier, periksa itu ini, pantau staf buat keja, ada jer nak kena ingatkan..

Aku pin tak tahu kalau aku takde macamane diaorang ni buat keja. Zaman aku dulu berbeza dengan diaorang, tak payah suruh, tahu je apa nak buat. Tapi diaorang ni dah berapa kali warehouse sales pon masih nak berturut lagi.

Aku ni kalau dah banyak nau bercakap, memang cepat marah, cakap sekali tak paham, cakap berkali kali mahu tak hangin kau dibuatnya. Memang suhu pon cepat je la naik kan.

Tak mahu menaip lagi, nak merehatkan jari jemari dan badan, besok restday pon kena datang opis, bos baru dari hq nak meeting dengan kitaorg. Tu pon aku tak prepare apa apa lagi. Hentam sajalah labu.

Adioss...

April 13, 2013

mAsA...

Asslamulaikum...

Masa berlalu pantas, walaupun rasa masa tu jauh lagi tapi sebenarnya makin dekat. Adalakalanya buntu, makin difikirkan makin kusut kepala.

Dengan tuntutan dan komitmen kerja yang melampau lampau membuatkan aku tak boleh fokus pada kehidupan peribadi. Makin stress dibuatnya. Mulalah tak boleh tidur, mata pon terkebil kebil bila dah baring.

InsyaAllah, semoga segalanya dipermudahkan.

Wassalam...

April 06, 2013

Jalan jalan...

Salam..
Tak pernah pergi taman rama rama. Ni kiranya kali pertama pergi. Duduk je kat melaka, tapi tak pernah pergi, huhu!
Bukan ada rama rama je kat situ, serangga, buaya, penyu, kura kura, ikan air tawar, ular, monyet, burung2, apa lagi aku pon tak ingat. Tengok je lar gambar gambar di bawah yer, ni taip pakai hp jadi tak kalo gambar tu rapat rapat, harap maklum je lar eak...
Wassalam..









April 03, 2013

kiT@

Assalamualaikum...

Lama tak mencoret apa2 di dada blog ni. Kesibukan kerja dan kesibukan dengan si dia membataskn segalanya. Alhamdulillah, hari ni genap setahun pertalian hati bertaut antara kami berdua.

Hari ni jugak genap sebulan kami bertunang, insyaALLAH kami akan diijab qabul kan hujung tahun ni. Sebenarnya memang tiada niat untuk berahsia, tapi malas nak 'share' dengan sesiapa, cukuplah keluarga dan teman rapat jer yang tahu.

Ok, itu saja yg boleh aku 'share' kan. Pada si dia yg memang tak tahu adanya blog ni, terima kasih atas segalanya.

Adioss..
Assalamualaikum...

February 17, 2013

Dentam dentum..

Salam...

Tak tahu la hari ni hari apa. Dentam dentum bunyi mercun. Makin galak plak bunyi mercun ni..

February 16, 2013

Setahun sudah...

Salam. Entri pertama di tahun baru, ni pon dload application kat market, so menaip di hp la entri ni.

Keychain ni dah setahun dalam simpanan, diberi pada 14.02.2012. Setahun bersama tak pernah jemu terasa...

Adios...