September 16, 2009

jeanS & bajU kurunG

hari ni hari mengemas
hari yang memenatkan
dan hari yang mengeluarkan peluh
so pegi keja pakai slack n blouse
10.30 am aku tukar pakai seluar jeans
tapi tu pon dengan kebenaran personnel
maklum la hari ni
mengangkat kotak
tolak troli
duduk bangun cangkung berdiri
semua ada
apa? ingat exec tak buat keja tu semua

semua pon kena buat la
tapi tadi semua staf adalah tercengang
tapi kenapa eak
tak pernah tengok aku pakai seluar jeans katanya
'akak pakai seluar jeans!!!!
aku jawap
'tak......seluar setan'
hahahaha

dah petang, keja dah beres
gi ke selling floor
tengok handbag
sebab ada orang sponsor handbag
dia suh aku pilih
hehehe.... baguih nyer
so kat situ ada la beberapa orang staf la
dia kata lain sangat tengok aku pakai jeans
nampak muda sikit
aik, mak nampak tua ker nyah!!!

hahaha... katanya
nampak tak garang sangat
hehehe... yer ker...
katanya hari hari kalau aku pakai kan elok
eloo... office wear ok
tak bole pakai cenggitu
cuma spesel kes jer

dia kata kalau aku pakai office wear
lagi jauh dah dengar high heel aku
tak tentu arah takut
dia kata pakai office wear nampak garang sangat
bukan garang lar, serius lar
tapi sekali sekala aku pakai jugak baju kurung
time tu nampak manis....

macam semalam
aku pakai baju kurung warna maroon
pastu si linda touch up aku sikit
so nampak lain la
selalunya kan pucat lesi jer...
budak2 kat manis jer kak wyza
hahahaha
so aku kata ada kena kencing manis ker
dorang ketawa...

so dorang tanya
kenapa hari ni tak makeup
aku cakap
'cantik ni tak selalu bole tengok
sekali sekala jer bole tengok'
hahahaha....cantik ker???
ntah lar
bagi aku biasa jer
tapi mata dorang kan
mana aku tahu kan

dah abis meraban ni
adios.......

1 comment:

  1. AUNTIE NAK UCAPKAN "SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI" TAKE CARE

    ReplyDelete